Informatie

Het is een unicum dat een kersverse sloeproeivereniging al meteen een wedstrijd organiseert. In 2013 namen de roeiers van de sloep 'Jan van Riebeeck' – op dat moment iets langer dan een jaar in de vaart - de uitdaging echter aan om op de zaterdag van het evenement Culemborg Bijvoorbeeld een wedstrijd te varen. De deelnemende teams waren zonder uitzondering vol lof over de organisatie en de sfeervolle race, waardoor de roeiers van Jan van Riebeeck de smaak te pakken hebben en in 2018 al weer de zesde 'Respec op de Lek' organiseren.

'Respec op de Lek' 2018 staat voor de deur. Hieronder alle informatie voor nu. 

 

Programma
Kranen vanaf 08:00 uur
Palaver: 10:00 uur in het Clubschip
1e Wedstrijd (11,5 km) start ca. 11:00 uur
2e Wedstrijd (5 km) start ca. 14:00 uur

Adresgegevens
De Helling Jachthaven & Camping
Helling 2
4104 AE Culemborg

Pendelbus
Nog anderhalve week en dan staat de zesde editie van Respec op de Lek op het programma. De voorgaande edities werden onder geweldige weersomstandigheden geroeid. We hopen er uiteraard op dat we deze traditie voort kunnen zetten. Het zal – met 71 deelnemende teams – zo nu en dan wat inschikken worden, maar volgens al onze berekeningen en metingen gaat het op 7 juli lukken.

Hierboven kun je de kraantijden downloaden. Zorg ervoor dat je ruim op tijd aanwezig bent op het aangegeven verzamelpunt.

We willen reizen per openbaar vervoer graag stimuleren. Ook omdat het die zaterdag druk gaat worden in de stad (jaarfeest) en parkeerruimte schaars zal zijn. Om die reden laten we in de ochtend en na afloop van de laatste wedstrijd een minibusje heen-en-weer rijden tussen NS-station Culemborg en de haven (Coupure in de dijk). Het busje is gratis. Wel moet je even in een e-mail aan dersjant [at] xs4all.nl aangeven dat je van deze gelegenheid gebruik wilt maken, dan weten we zo’n beetje op hoeveel pendelaars we kunnen rekenen.

Het minibusje staat aan de achterkant van het NS-station in Culemborg (aan de kant van spoor 2, op de parkeerplaats). Zie je daar geen busje staan? Wacht dan even een paar minuten, het busje is wellicht net onderweg. Je wordt afgezet bij de coupure in de dijk bij de haven. Daar vertrekt het busje in de middag ook weer naar het station. Het busje rijdt van 08.30 – 11.00 uur en vanaf einde wedstrijd tot 19.00 uur.